In questi giorni ne approfitto, preparo cibi e li conservo sottovuoto, in modo che poi quando non sono a casa marito e figlia trovano pronto!
In these days I take the opportunity to prepare food and keep them under vacuum, so when I'm not at home my husband and daughter find them ready!
Ieri è stata la volta delle piadine, un "pane" tipico romagnolo, ottimo da solo, ma meglio accompagnarlo con salumi, come salame o prosciutto, ma anche con verdure o formaggio
Yesterday was the turn of the piadina, a typical Romagna "bread", good alone, but best served with cold meats such as salami or ham, but also with vegetables or cheese
Piadina romagnola
Ingredienti
250 gr farina 00
100 ml latte
1 gr bicarbonato
3 gr sale
Fare una fontana con la farina, mettere al centro l'acqua e in un angolo il sale e il bicarbonato.
Impastare fino a quando il composto è omogeneo.
Fare tante palline del diametro di un mandarino.
Nel frattempo scaldare la padella antiaderente.
Stendere le palline sottili il mattarello e cuocerle un paio di minuti per lato.
Piadina
ingredients
250 gr flour 00
100 ml milk
1 gr baking soda
3 g salt
Make a fountain with the flour, put in the center water, and in a corner salt and baking soda.
Knead until the mixture is homogeneous.
Do a lot of balls with a diameter of a tangerine.
Meanwhile, heat non-stick pan.
ingredients
250 gr flour 00
100 ml milk
1 gr baking soda
3 g salt
Make a fountain with the flour, put in the center water, and in a corner salt and baking soda.
Knead until the mixture is homogeneous.
Do a lot of balls with a diameter of a tangerine.
Meanwhile, heat non-stick pan.
Roll the balls thin with rolling pin and cook a couple of minutes per side.
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